torstai 17. toukokuuta 2012

Pienelle poikavauvallePitkän pitkän tauon jälkeen ajattelin taas päivittää tätäkin blogia. On muiden kiireiden takia jäänyt vähän vähemmälle, mutta jos tämä tästä taas lähtisi vauhtiin :).

Työkaverini sai ihan pienen pojan ja tein lahjaksi (taas) vauvanpeiton. Peiton kudoin Novitan Isoveli-langasta ja se oli aika yksinkertainen tehdä. Pohjavärinä oli kirkas vihreä ja raidat tein luonnonvalkoisella ja vaaleansinisellä. Loin aluksi muistaakseni 70 silmukkaa ja kudoin 6 kerrosta helmineuletta, vihreällä kudoin sileää neuletta ja raidat tein siten, että niissä sileäneule tuli työn nurjalle puolelle ja päälle päin jäi nurjat silmukat, näin sain raidat hieman kohoamaan neulepinnasta. Kudoin niin pitkään, että peiton leveys oli noin 50 cm, toiseenkin reunaan tein helmineuleen. Lopuksi päättelin langat ja poimin reunoista silmukat ja kudoin vielä loppuihin kahteenkin reunaan helmineuleen.

Tein myös ihanan vauvaonnittelukortin. Korttiin liimasin nurmikon ruudullisesta paperista ja vaunut tein kuviokartongista, kiinnitin kohotarroilla. Lopuksi liimasin napit renkaiksi ja viimeistelin kortin kynällä. Nätti tuli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti