sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Suklaatäytekakku pääsiäiskoristeilla

Äiti ja pikkusisko leipoivat ihanan suklaatäytekakun. Toki itsekin olen samaa kakkua leiponnut useammankin kerran... Suussasulavaa herkkua!

Laitan tähän kakun ohjeen. Alkuperäinen ohje on neljälle munalle, mutta täyte riittää hyvin myös kuuden munan kakkuun, laitankin tähän sulkuihin kuuden munan ainemäärät.

POHJA:
4 (6) munaa
1,5 (2,25) dl sokeria
1 (1,5) dl perunajauhoja
0,5 (0,75) dl vehnäjauhoja
0,5 (0,75) dl kaakaojauhetta
1,5 (2,25) tl leivinjauhetta

* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
* Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet
* Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 min.

TÄYTE:
200 g tummaa suklaata
1 prk (n. 200 g) tuorejuustoa (naturel, vanilja tai appelsiini)
0,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl kermaa
4 liivatelehteä
0,5 dl konjakkia

* Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi
* Sulata suklaa vesihauteessa
* Vatkaa kerma vaahdoksi
* Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
* Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto
* Kuumenna konjakki ja liota liivatteet konjakkiin
* Lisää muna-sokeri-tuorejuusto-seokseen sulatettu suklaa ja konjakki-liivateseos
* Lisää kerma- ja valkuaisvaahdot varovasti sekoittaen

KAKUN KOKOAMINEN:
Kostutukseen appelsiinimehua
* Vuoraa kakkuvuoka kelmulla
* Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, aseta kakun kansilevy kakkuvuuan pohjalle ylösalaisin ja kostuta levy appelsiinimehulla. Kaada päälle puolet täytteestä.
* Aseta keskimmäinen kakkulevy ja kostuta, lisää loput täytteestä.
* Aseta lopulta pohjalevy ylösalaisin päällimmäiseksi ja kostuta.
* Laita vielä kelmu päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

KAKUN PÄÄLLYSTÄMINEN:
100 g tummaa suklaata
2-3 dl kermaa

* Vatkaa kerma ja sulata suklaa, yhdistä nämä keskenään varovasti sekoittaen.
* Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele esim. suklaalastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti