
Laitan tähän kakun ohjeen. Alkuperäinen ohje on neljälle munalle, mutta täyte riittää hyvin myös kuuden munan kakkuun, laitankin tähän sulkuihin kuuden munan ainemäärät.
POHJA:
4 (6) munaa
1,5 (2,25) dl sokeria
1 (1,5) dl perunajauhoja
0,5 (0,75) dl vehnäjauhoja
0,5 (0,75) dl kaakaojauhetta
1,5 (2,25) tl leivinjauhetta
* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
* Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet
* Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 min.
200 g tummaa suklaata
1 prk (n. 200 g) tuorejuustoa (naturel, vanilja tai appelsiini)
0,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl kermaa
4 liivatelehteä
0,5 dl konjakkia
* Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi
* Sulata suklaa vesihauteessa
* Vatkaa kerma vaahdoksi
* Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
* Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto
* Kuumenna konjakki ja liota liivatteet konjakkiin
* Lisää muna-sokeri-tuorejuusto-seokseen sulatettu suklaa ja konjakki-liivateseos
* Lisää kerma- ja valkuaisvaahdot varovasti sekoittaen
KAKUN KOKOAMINEN:
Kostutukseen appelsiinimehua
* Vuoraa kakkuvuoka kelmulla
* Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, aseta kakun kansilevy kakkuvuuan pohjalle ylösalaisin ja kostuta levy appelsiinimehulla. Kaada päälle puolet täytteestä.
* Aseta keskimmäinen kakkulevy ja kostuta, lisää loput täytteestä.* Aseta lopulta pohjalevy ylösalaisin päällimmäiseksi ja kostuta.
* Laita vielä kelmu päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
KAKUN PÄÄLLYSTÄMINEN:
100 g tummaa suklaata
2-3 dl kermaa
* Vatkaa kerma ja sulata suklaa, yhdistä nämä keskenään varovasti sekoittaen.
* Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele esim. suklaalastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti