lauantai 7. tammikuuta 2012

Täytetty leipä, inspired by Jamie Oliver

Katselin Jamien ruokaohjelmaa telkkarista ja nappasin sieltä idean tähän leipään. Samoin kuin punajuurisalaattiin, jonka reseptin laitoin blogiin hetki sitten.

Tämä leipä on aivan mahtava, ja maha täyttyy usesammallakin ihmisellä, kun käyttää tähän kokonaisen pitkän patongin.Leipänä voi toki käyttää myös sämpylöitä, ciabattaa tai mitä nyt ikinä haluaakaan. Kuvassa leivästä vain osa, koska leipä oli niin pitkä :).

Leivän täytteeksi laitoin itse tehtyä cuagamolea (jäi yli edellispäivän tortilloista), naudan ulkofilettä, rucolaa ja paahdetuista säilykepaprikoista tehtyä täytettä.

Pihvin maustoin ennen paistoa rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Hieroin mausteet pihvin pintaan oliiviöljyn kanssa ja lisäsin myös ihan hiukan balsamicoa. Pihvin leikkasin ohuiksi siivuiksi, jotka asettelin leivän väliin rucolan päälle.

Paprikatäytteeseen tuli hienonnetun paprikan lisäksi pieni kynsi valkosipulia, pienen pieni ripaus chilijauhetta, lehtipersiljaa, suolaa, balsamicoa, oliiviöljyä ja tietysti myös pippuria. Tässä voi olla luova ja lisätä oman maun mukaan erilaisia mausteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti