Askartelua, käsitöitä, ihania leipomuksia, herkullisia ruokia... Ja kaikkea muutakin mukavaa. Asioita, jotka tekevät elämästä ihanaa!
maanantai 19. joulukuuta 2011
Valkosuklaa-juustokakku glögikiilteellä
Meillä on töissä perinteisesti joulua ennen vuoden viimeisessä osastokokouksessa glögiä ja jotain jouluista herkkua, tänä vuonna tein piparipohjaisen juustokakun.
RESEPTI:
Pohja:
- 150 g piparkakkuja
- 75 g voita
Piparit murskataan hienoksi ja sekoitetaan sulatettuun voihin. Seos taputellaan irtopohjavuuan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte:
- 1prk maustamatonta tuorejuustoa (Viola tai vastaava)
- 4 dl kermaa
- 150 g valkosuklaata
- 1 tl vaniljasokeria
- 1tl piparkakkumaustetta
- 4liivatelehteä
Liivatelehdet laitetaan likoamaan kylmään veteen. Juusto ja mausteet sekoitetaan notkeaksi ja lisätään vaahdotettu kerma sekä sulatettu suklaa. Sekoitetaan koko massa hyvin ja lisätään liivatteet, jotka on sulatettu pariin ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Sekoitetaan kunnolla ja kaadetaan vuokaan pohjan päälle. Annetaan hyytyä noin tunnin verran ennen kiilteen lisäämistä.
Kiille:
- n. 2-3 dl glögiä (riippuu, kuinka paksun kiilteen haluaa)
- 1 liivatelehti per 1 dl nestettä
Liota liivatteita kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä ja sulata ne kuumaan veteen. Lisää kylmän glögin joukkoon ja kaada seos varovasti kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vahintään 3-4 tuntia, mieluiten yön yli, niin maustuu paremmin.Koristele esim. valkosuklaalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti