maanantai 19. joulukuuta 2011

Valkosuklaa-juustokakku glögikiilteellä



Meillä on töissä perinteisesti joulua ennen vuoden viimeisessä osastokokouksessa glögiä ja jotain jouluista herkkua, tänä vuonna tein piparipohjaisen juustokakun.

RESEPTI:

Pohja:
- 150 g piparkakkuja
- 75 g voita

Piparit murskataan hienoksi ja sekoitetaan sulatettuun voihin. Seos taputellaan irtopohjavuuan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:
- 1prk maustamatonta tuorejuustoa (Viola tai vastaava)
- 4 dl kermaa
- 150 g valkosuklaata
- 1 tl vaniljasokeria
- 1tl piparkakkumaustetta
- 4liivatelehteä

Liivatelehdet laitetaan likoamaan kylmään veteen. Juusto ja mausteet sekoitetaan notkeaksi ja lisätään vaahdotettu kerma sekä sulatettu suklaa. Sekoitetaan koko massa hyvin ja lisätään liivatteet, jotka on sulatettu pariin ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Sekoitetaan kunnolla ja kaadetaan vuokaan pohjan päälle. Annetaan hyytyä noin tunnin verran ennen kiilteen lisäämistä.

Kiille:
- n. 2-3 dl glögiä (riippuu, kuinka paksun kiilteen haluaa)
- 1 liivatelehti per 1 dl nestettä

Liota liivatteita kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä ja sulata ne kuumaan veteen. Lisää kylmän glögin joukkoon ja kaada seos varovasti kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vahintään 3-4 tuntia, mieluiten yön yli, niin maustuu paremmin.Koristele esim. valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti