Menu hiukan kehittyi yhteistyössä illallisporukan kanssa ja alkuruuaksi oli myös peuraa, joka oli rullalla ja täytetty pippurituorejuustolla. Alkuruuan koristelin balsamicokastikkeella, karpaloilla ja timjamilla. Tämä peura löytyi kaverin pakastimesta. Alkuruoka meni mukavasti alas skumpan ja Marskin ryypyn kera.
Pääruoka oli tosiaan niitä pyöryköitä ja niiden kanssa sitten säräjuureksia. Elikkäs lanttua, porkkanaa, perunaa ja sipulia uunissa kysenettynä ja maustettuna timjamilla ja siirapilla. Oli myös kastike, jota Roslund suositteli pyöryköiden kanssa. Pääruuan kyytipoikana oli Alahovin viinitilan riistamustaa, jota kaverit hankkivat säännöllisesti alkon tilausvalikoimasta. Ja hyvin sopii!
Jälkiruokana oli glögiä ja puolukka-suklaamoussekakku, jonka reseptin laitan tuohon alle. Resepti on perräisin eräältä ystävältäni.
Kakun kanssa tuli pieni ongelma, kun en löytänyt irtopohjavuuan reunoja mistään. Tein kakun sitten ylösalaisin-periaatteella leipävuokaan, jonka vuorasin kelmulla. Siitä johtuen en saanut pohjaa paineltua kovin tiukaksi ja siitä ei ehkä tullut kaunein mahdollinen. Mutta makuhan ei siitä kärsinyt :). Ja kaiken tämän päälle nautittiin Limoncelloa.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Suklainen keksipohja:
250g digestive-keksejä
3 rkl kaakaojauhetta
75 g voisulaa
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kahden pussin sisällä
kaulinta apuna käyttäen. Sekoita voisula ja kaakaojauhe keksimurujen joukkoon.
Painele seos irtopohjavuuan pohjalle (halkaisija n.24 cm), johon on laitettu
pohjalle leivinpaperi.
Suklaamousse:
2 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
3 dl vispi- tai kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
Puolukkamousse:
3 liivatelehteä
200 g pakastepuolukoita1 dl sokeria
3 dl vispi- tai kuohukermaa
2 rkl appelsiinimehua
Pane suklaamoussea varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kerma sulaneen, hieman jäähtyneen suklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Mausta sokerilla. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sekoita siihen liivatelehdet. Kaada seos suklaavaahdon joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Kaada suklaamousse kakkupohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään noin kahdeksi tunniksi.
Pane puolukkamoussea varten liivatelehdet likoamaan kylmään
veteen. Sulata puolukat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Mausta sokerilla.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto puolukkasoseen joukkoon.
Kuumenna tilkka appelsiinimehu kiehuvaksi ja sekoita siihen puristetut
liivatelehdet. Kaada seos puolukkavaahdon joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti
sekoittaen. Kaada puolukkamousse suklaamoussen päälle vuokaan tasaiseksi
kerrokseksi. Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Paloittele ja koristele annokset mieleiselläsi tavalla esimerkiksi puolukoilla, sitruunamelissalla, suklaalla tai millä vaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti